zapékací mísa 15×15 cm
Čokoládová krém
Čokoláda 70 % | 130 g |
Smetana 33% | 300 g |
Cukr krupice | 300 g |
Cukr s rumovou příchutí Vitana | 1 ks |
Žloutky | 3 ks |
Vanilkový lusk | 1 ks |

Postup: žloutky vyšleháme s cukrem krupicí, vanilkovou dření a s cukrem s rumovou příchutí na vodní lázni do tuhého krému. Odstavte a přilijte smetanu s rozpuštěnou čokoládou. Krém nalijte do zapékací misky. Do pekáčku nalijte vařící vodu, ponořte zapékací misku s krémem do vody a vložte do trouby, kterou si vyhřejte na 100 °C. Vařte při teplotě 100 °C po dobu 80 minut. Krém vyjměte z vody, nechte zchladnout při pokojové teplotě. V zimních měsících podávejte krém za tepla s rozvařenými višněmi v letních měsících nechte krém vychladit v lednici. Podávejte s vanilkovou zmrzlinou nebo višňovým sorbetem.