Čokoládový krém

Čokoládový krém

zapékací mísa 15×15 cm

Čokoládová krém 

Čokoláda 70 %130 g
Smetana 33%300 g
Cukr krupice300 g
Cukr s rumovou příchutí Vitana1 ks
Žloutky 3 ks
Vanilkový lusk1 ks

Postup: žloutky vyšleháme s cukrem krupicí, vanilkovou dření a s cukrem s rumovou příchutí na vodní lázni do tuhého krému. Odstavte a přilijte smetanu s rozpuštěnou čokoládou. Krém nalijte do zapékací misky. Do pekáčku nalijte vařící vodu, ponořte zapékací misku s krémem do vody a vložte do trouby, kterou si vyhřejte na 100 °C. Vařte při teplotě 100 °C po dobu 80 minut. Krém vyjměte z vody, nechte zchladnout při pokojové teplotě. V zimních měsících podávejte krém za tepla s rozvařenými višněmi v letních měsících nechte krém vychladit v lednici. Podávejte s vanilkovou zmrzlinou nebo višňovým sorbetem.