Jogurtové, jahodové dortíky

Jogurtové, jahodové dortíky

16 ks

Mouka polohrubá50 g
Mouka špaldová hladká50 g
Prášek do pečiva1/4 sáčku
Citrónová kůra1 ks
Sůl  
Cukr krupice100 g
Tvaroh polotučný (vanička) nebo jogurt bílý75 g
Olej 55 g
Vejce velká1 ks (60 g)
Nasekané jahody50 g

postup: šlehejte vejce s cukrem do pevné pěny. Po našlehání přišlehejte tvaroh s olejem. Nakonec přišlehejte sypkou část a ručně zamíchejte jahody. Naplňte formičky a pečte na 165 °C okolo 20 minut.

Citrónový krém

Smetana 31%150 g
Cukr moučka40 g
Mascarpone150 g

postup: šlehejte smetanu, Mascarpone a cukr do pevné konzistence. Nazdobte upečené korpusy. Nakonec dozdobte plátky jahod.