
16 ks
Mouka polohrubá | 50 g |
Mouka špaldová hladká | 50 g |
Prášek do pečiva | 1/4 sáčku |
Citrónová kůra | 1 ks |
Sůl | |
Cukr krupice | 100 g |
Tvaroh polotučný (vanička) nebo jogurt bílý | 75 g |
Olej | 55 g |
Vejce velká | 1 ks (60 g) |
Nasekané jahody | 50 g |
postup: šlehejte vejce s cukrem do pevné pěny. Po našlehání přišlehejte tvaroh s olejem. Nakonec přišlehejte sypkou část a ručně zamíchejte jahody. Naplňte formičky a pečte na 165 °C okolo 20 minut.


Citrónový krém
Smetana 31% | 150 g |
Cukr moučka | 40 g |
Mascarpone | 150 g |
postup: šlehejte smetanu, Mascarpone a cukr do pevné konzistence. Nazdobte upečené korpusy. Nakonec dozdobte plátky jahod.

