Šneci s karamelovou náplní

Šneci s karamelovou náplní

Porcí 10 ks 

Šneci 

Vlašské ořechy mleté50 g
Cukr krupice250 g
Bílky 100 g
Cukr moučka50 g
Cukr s vanilkový Vitana1 ks
Voda 100 ml

Technologický postup:dejte vařit 2/3 cukru krupice s vodou. Do cukru moučky zamíchejte cukr vanilkový a vlašské ořechy. Směs nechte zatím stranou. V kotlíku začněte šlehat bílky a zasypejte je zbylým cukrem krupicí. Bílky šlehejte, až se začne vařit rozvar. Rozvar vařte na 116 °C a zalijte ho do vyšlehaného bílkového sněhu. Bílkovou hmotu šlehejte ještě 5 minut. Vypněte a ručně zamíchejte sypkou směs. Hmotu naplňte do sáčku s hladkou trubičkou a na pečící papíry nastříkejte šneky. Sušte v troubě na 100 °C. Šnek bude upečen, pokud půjde od pečícího papíru a bude dno upečené.

Karamelová krém

Mascarpone500 g
Karamel 3 lžíce

Technologický postup: vyšlehejte Mascarpone a tekutý karamel do tuhého krému. Naplňte do sáčku s řezanou trubičkou, spojte vždy dva šneky k sobě. 

Šnek dozdobte očištěným a rozkrájeným ovocem. Pokapejte tekutým karamelem.

Dohotovení

Tekutý karamel100 ml
Hroznové víno100 g
Jahody 100 g
Borůvky 100 g
ostružiny100 g