Porcí 2 ks
Těsto linecké

Mouka hladká | 230 g |
Cukr moučka | 75 g |
Máslo | 160 g |
Vejce | 30 g |
Sůl | špetka |
postup: do prosáté mouky přisypejte špetku soli. Povolené máslo zamíchejte do cukru a vajec. Nakonec krátce vpravte do tuku mouku. Těsto si nechte zabalené odležet v ledničce jednu hodinu. Mezi tím si připravte cukrářský krém.
Těsto si rozválejte na plát a vytlačte si podle kulatých forem těsto. Dno koláče zaplňte zralými banány. Banány zalijte vychladlým krémem. Zbytek těsta si rozválejte, nakrájejte pásky a vytvořte mřížky. Koláče pečte na 175 °C dozlatova necelých 35 minut.

Cukrářský krém
Mléko polotučné | 250 ml |
Vanilkový cukr Vitana | 1 ks |
Cukr krupice | 60 g |
Bramborový škrob | 20 g |
Mouka hladká | 5 g |
Vejce | 50 g |
Máslo | 25 g |

postup: mléko si rozdělte na 2/3 a 1/3. Větší množství mléka dejte vařit s máslem a polovinou cukru. Druhou polovinu cukru, mouku, škrob a vejce metličkou prošlehejte do zbylého mléka. Vroucí mléko odstavte a přimíchejte metličkou připravenou směs s mlékem. Vraťte na plotnu a míchejte jednu minutu. Nesmíte krém vařit. Odstavte a nechte prochladnout.

Ovoce
Banány zralé | 2 ks |
