Bezlepkový mandlový koláč

Bezlepkový mandlový koláč

1 ks

Mandlový koláč

Máslo

120 g

Cukr moučka

100 g

Vanilkový cukr Vitana

1 ks

Citrónová kůra

½ ks

Bílky

4 ks

Žloutky

4 ks

Mandlová moučka

240 g

Mascarpone

250 g

 

Postup: povolené máslo šlehejte s cukrem, vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou do hladkého krému, přidejte žloutky a prošlehejte. V druhé míse si vyšlehejte bílky do pevného sněhu. Do vyšlehaného másla ručně přimíchejte Mascarpone, mandlovou moučku a nakonec krátce promíchejte s bílky. Hmotu nalijte do vymazané a vysypané formy, která má průměr 20 cm. Horní část posypejte plátky mandlí. Pečte do zlatavé barvy 40 – 45 minut na 170 °C.

Dohotovení

Mandle plátky

50 g