Borůvkový chlebíček

Borůvkový chlebíček

1 ks

Těsto na chlebíček

Mouka hladká+ mandlová mouka250 g + 95 g
Máslo120 g
Soda 6 g (1 lžička)
Cukr krupice150 g
Vejce 2 ks
Bílá čokoláda rozpuštěná100 g
Bílá čokoláda nasekaná50 g
Lesní borůvky 100 g

Technologický postup: vyšlehejte povolené máslo s cukrem. Do vyšlehaného másla zašlehejte postupně vejce. Nakonec krátce zašlehejte rozpuštěnou bílou čokoládu. Ručně zamíchejte směs mouky, mandlové mouky, sody a bílé nasekané čokolády. Úplně ke konci a krátce do hmoty zamíchejte borůvky. Hmotu přendejte do vymazané formy a pečte na 160 °C  50 -60 minut.

Cukrová poleva

Citrónová šťávaz ½ citrónu
Cukr moučka130 g

Technologický postup: citrónovou šťávu v misce krátce vyšlehejte s prosátým cukrem. Polotekutou polevu naneste na vychladlý chlebíček. Horní část posypejte borůvkami. 

Dohotovení

Borůvky 100 g