Briošky

Briošky

20 ks 

Těsto 

Máslo 0,250 
Mouka hladká0,500
Sůl špetka
Cukr krupice0,060
Droždí sušené Vitana0,015
Vejce 0,300
Voda 0,050

Technologický postup: smíchejte prosátou hladkou mouku, sůl, cukr krupici, droždí, vejce a ½ vody. Míchejte po dobu 5 minut. Přidávejte zbytek vody a míchejte dalších 5 minut. Nakonec přimícháme máslo a pokračujeme v hnětení. Hotové těsto přikryjte utěrkou a nechte v pokojové teplotě odpočívat 30 až 60 minut. Těsto přetužte a vložte zabalené do lednice. Druhý den těsto nechte v pokojové teplotě 1 hodinu odležet. Vytvarujte bochánky a nechte odpočívat pod čistou utěrkou. Po důkladném vykynutí, nůžkami nastříhněte horní část. Pomašlujte rozmíchaným vejcem a posypte drobenkou a plátky mandlí. Pečeme při 170 -180 °C asi 15 – 20 minut do zlatavé barvy. Nechte briošky vychladnout na mřížce.

Dohotovení 

Mouka hrubá0,050
Cukr krupice0,050
Máslo 0,050
Skořice mletá Vitana0,005
Mandlové plátky0,050

Technologický postup: smícháme mouku, cukr, skořici a máslo na sypkou směs. Drobenkou sypeme briošky.