Broskvový koláč s tvarohem

Broskvový koláč s tvarohem

12 ks

Těsto na koláč

Polohrubá mouka200 g
Cukr krupice150 g
Vejce  3 ks
Máslo 250 g
Pomerančová kůra Vitana1 lžička
Kypřící prášek s vinným kamenem Vitana½ sáčku

postup: Povolte máslo. V míse zamíchejte vařečkou máslo, cukr, vejce a pomerančovou kůru. Do připravené hmoty zlehka zamíchejte směs mouky  s kypřícím práškem. Těsto rozdělte na 1/3 a 2/3. Menší část si dejte stranou. Druhou část rozmažete do vymazané a vysypané formy (průměr 24 cm). Na těsto rozetřete tvarohovou náplň, rozložte oloupané broskve. Ovoce pokryjte poslední částí 1/3 připraveného těsta. Pečte na 170 °C – 45 minut.

Tvarohová náplň

Tvaroh plnotučný500 g
Vejce 2 ks
Vanilkový cukr Vitana2 ks
Cukr krupice60 g

postup: tvaroh rozmíchejte s vejci a cukrem. Rozetřete na první část hmoty.

Ovoce 

Broskve blanšírované8 ks

Postup:  broskve pokud nepůjdou oloupat, ponořte do vroucí vody. Pak oloupejte a nakrájejte.

Horní část těsta

1/3 těsta 
Skořice mletá Vitana1 lžička
Mléko 100 ml
Mandle blanšírované nasekané100 g

Postup:  do zbytku těsta zamíchejte skořici, mléko a nasekané mandle. Těstem pokryjte broskve.