12 ks
Těsto na koláč
Polohrubá mouka | 200 g |
Cukr krupice | 150 g |
Vejce | 3 ks |
Máslo | 250 g |
Pomerančová kůra Vitana | 1 lžička |
Kypřící prášek s vinným kamenem Vitana | ½ sáčku |
postup: Povolte máslo. V míse zamíchejte vařečkou máslo, cukr, vejce a pomerančovou kůru. Do připravené hmoty zlehka zamíchejte směs mouky s kypřícím práškem. Těsto rozdělte na 1/3 a 2/3. Menší část si dejte stranou. Druhou část rozmažete do vymazané a vysypané formy (průměr 24 cm). Na těsto rozetřete tvarohovou náplň, rozložte oloupané broskve. Ovoce pokryjte poslední částí 1/3 připraveného těsta. Pečte na 170 °C – 45 minut.
Tvarohová náplň
Tvaroh plnotučný | 500 g |
Vejce | 2 ks |
Vanilkový cukr Vitana | 2 ks |
Cukr krupice | 60 g |
postup: tvaroh rozmíchejte s vejci a cukrem. Rozetřete na první část hmoty.

Ovoce
Broskve blanšírované | 8 ks |
Postup: broskve pokud nepůjdou oloupat, ponořte do vroucí vody. Pak oloupejte a nakrájejte.
Horní část těsta
1/3 těsta | |
Skořice mletá Vitana | 1 lžička |
Mléko | 100 ml |
Mandle blanšírované nasekané | 100 g |
Postup: do zbytku těsta zamíchejte skořici, mléko a nasekané mandle. Těstem pokryjte broskve.
