Broskvový koláč

Broskvový koláč

12 ks

Těsto na koláč

Polohrubá mouka150 g
Cukr krupice50 g
Vejce  1 ks
Máslo 50 g
Mléko 2 lžíce
Citrónová kůra Vitana1 lžička
Kypřící prášek Vitana¼ sáčku

postup:Povolte máslo. V míse zamíchejte vařečkou máslo, cukr, vejce, mléko a citrónovou kůru. Do připravené hmoty zlehka zamíchejte směs mouky s kypřícím práškem. Těsto rozmažete do vymazané a vysypané formy (průměr 24 cm). Na těsto nalijete mandlovou náplň. Pečte na 170 °C – 45 minut.

Mandlová náplň

Máslo 50 g
Med 40 g
Vejce 2 ks
Mleté mandle80 g
Sůl Špetka
Bramborový škrob1 lžička
Skořice mletá Vitana¼ lžičky
Broskve kompotované100 g

postup:vyšlehejte máslo s medem a špetkou sole. Postupně přidávejte vejce a vyšlehejte. Nakonec zlehka zamíchejte směs mletých mandlí, bramborového škrobu a skořice. Do hotové náplně zamíchejte nakrájené broskve na kostičky. 

Smetanový krém

Mascarpone250 g
 Smetana 33%250 ml
Broskvová marmeláda Hamé100 g

Postup:   vyšlehejte do tuhého krému Mascarpone, smetanu a marmeládu. Smetanovým krémem ze 2/3 naplňte sáček s řezanou trubičkou. Zbytek krému rozmažte na upečený korpus. Krém v sáčku nastříkejte po obvodu koláče, tak aby krém udržel agarovou polevu. 

Dohotovení

Kompotované broskve600 g

Postup:   kompotované broskve nechte okapat, nakrájejte na plátky a naskládejte do středu koláče.

Poleva agarová 

Želírující látka agar ½ sáčku
Šťáva z broskví250 ml
Cukr krupice1 lžíce

Postup:   připravte agarovou polevu podle návodu na sáčku. Místo vody použijte šťávu z kompotu. Vychladlou polevou zalijte broskve. Nechte zatuhnout.