Čokoládové dýňové řezy

Čokoládové dýňové řezy

Porcí 12 ks

Čokoládové těsto

Hořká čokoláda

200 g

Mouka hladká

25 g

Máslo

100 g

Cukr krupice

100 g

Vejce

100 g

 

Postup:na vodní lázni rozpuste hořkou čokoládu a máslo. Čokoláda musí být vlažná. Šlehejte vejce s cukrem do pěny asi 3 minuty. Ručně do vajec zamíchejte rozpuštěnou čokoládu s máslem a nakonec prosátou hladkou mouku. Hmotu nalijte do pekáče 20×15 cm.

Dýňový krém

Dýňové pyré

280 g

Bramborový škrob

20 g

Mléko

80 g

Cukr krupice

40 g

Skořice mletá Vitana

1 g

Zázvor

1 g

Vejce

1 ks

Postup: dýni vydlabejte vařte do změknutí. Uvařenou dýni rozmixujte na pyré. Pyré vařte s cukrem krupicí, nastrouhaným zázvorem, skořicí. Do mléka zamíchejte škrob. Do vroucího pyré zamíchejte mléko se škrobem a povařte do zhoustnutí. Lžící pyré rozdělte na čokoládové těsto. Pečte na 180 °C 35 minut. Vychladlé nakrájejte.