
20 ks
Mouka hladká | 0,250 |
Kakao tmavé | 0,060 |
Cukr krupice | 0,300 |
Olej rostlinný | 0,090 |
Vejce | 3 ks |
Jogurt vanilkový | 0,080 |
Cuketa větší – očištěná, zbavená semen | 0,500 |
Čokoládové pecky hořké 60% | 0,180 |
Soda jedlá | 2 lžičky malé |
Prášek do pečiva | ½ lžičky |
Sůl | 1/2 lžičky |

Postup: Cuketu oloupejte, zbavte semen, nastrouhejte na hrubo. Osolte. Nechte pár minut odstát. Promačkejte přes síto, zbavíte se části vody.
Smíchejte sypké suroviny, mouku hladkou, kakao, kypřící prášek, sodu. Prosejte přes sítko. Mouka se provzdušní a buchta bude nadýchanější.
Dejte šlehat vejce s cukrem do pevné pěny. Krátce přišlehejte jogurt.
Ve vedlejší misce prošlehejte nastrouhanou a vykapanou cuketu s olejem. Jen krátce do spojení.
Do cukety ručně a krátce zamíchejte vyšlehaná vejce. Přisypejte sypkou směs s čokoládovými peckami. Vše krátce a ručně. Nalijte do vymazaného pekáče tukem a vysypaného moukou.
Pečte na 180 °C – 45 minut.
Po vychladnutí potřete povrch rozpuštěnou čokoládou a povrch posypejte strouhanou bílou čokoládou.

Poleva
Čokoláda hořká 60% | 0,150 | |
Čokoláda bílá na strouhání |
Postup: převařte vodu, vložte do vody rendlík s čokoládou, míchejte dokud se čokoláda nerozpustí.



