Drobenkový koláč s ovocem

Drobenkový koláč s ovocem

Porcí 12 ks  

Drobenkové těsto

Mouka hladká 400 g
Třtinový cukr 70 g
Sůl špetka
Cukr krupice 70 g
Citrónová kůra z ½ ks
Vejce 2 ks
Máslo 130 g
Kypřící prášek 1 ks (12g)

Postup: v míse zamíchejte mouku, kypřící prášek, sůl, cukr, citrónovou kůru. Do směsi přidejte kostičky studeného másla a prsty máslo spojte do sypké směsi. Nakonec přimíchejte vejce. Vytvořte měkčí drobenku. Vymažte a vysypejte si kulatou formu (32cm). Větší polovinu si prsty rozložte po dně formy a po stranách dva centimetry vytvořte rantl. Nalijte na těsto náplň. Na náplň rozkrájejte čerstvé zahradní ovoce. Horní část zakryjte zbytkem drobenky.

Pečte na 175 °C po dobu 50 minut.

Mascarpone náplň

Mascarpone 250 g
Tvaroh plnotučný 250 g
Vanilkový cukr 2 ks
Cukr moučka 80 g
Vejce 2 ks
Citrónová kůra z ½ ks

Postup:  Krátce prošlehejte všechny suroviny.

Ovoce

Jahody 120 g
Borůvky 120 g
Maliny 120 g