Porcí 12 ks
Drobenkové těsto

Mouka hladká | 400 g |
Třtinový cukr | 70 g |
Sůl | špetka |
Cukr krupice | 70 g |
Citrónová kůra | z ½ ks |
Vejce | 2 ks |
Máslo | 130 g |
Kypřící prášek | 1 ks (12g) |
Postup: v míse zamíchejte mouku, kypřící prášek, sůl, cukr, citrónovou kůru. Do směsi přidejte kostičky studeného másla a prsty máslo spojte do sypké směsi. Nakonec přimíchejte vejce. Vytvořte měkčí drobenku. Vymažte a vysypejte si kulatou formu (32cm). Větší polovinu si prsty rozložte po dně formy a po stranách dva centimetry vytvořte rantl. Nalijte na těsto náplň. Na náplň rozkrájejte čerstvé zahradní ovoce. Horní část zakryjte zbytkem drobenky.

Pečte na 175 °C po dobu 50 minut.

Mascarpone náplň
Mascarpone | 250 g |
Tvaroh plnotučný | 250 g |
Vanilkový cukr | 2 ks |
Cukr moučka | 80 g |
Vejce | 2 ks |
Citrónová kůra | z ½ ks |
Postup: Krátce prošlehejte všechny suroviny.

Ovoce
Jahody | 120 g |
Borůvky | 120 g |
Maliny | 120 g |


