16 ks
Drobenka
Polohrubá mouka | 250 g |
Máslo | 100 g |
Prášek do pečiva Vitana | ½ sáčku |
Žloutky | 2 ks |
Mandlové lupínky | 50 g |
Cukr krupice | 70 g |
postup: Z polohrubé mouky, másla, prášku do pečiva, žloutků a cukru ručně připravte drobenku. 2/3 drobenky nasypejte do pekáčové formy. Drobenku lehce zatlačte, sáčkem s hladkou trubičkou, nastříkejte tvarohovou a makovou náplň. Na náplně rozložte jablka nakrájené na plátky. Ovoce zasypte zbytkem drobenky. Pečte na 170 °C – 40 minut.
Maková náplň
Drobečky piškotové | 30 g |
Cukr krupice | 75 g |
Cukr vanilínový Vitana | 1 ks |
Máslo | 10 g |
Mák mletý | 125 g |
Mléko | 125 g |
Skořice mletá Vitana | 2 g |
postup: dejte vařit cukr krupici, vanilínový cukr, máslo a mléko. Do vroucí tekutiny zamíchejte mletý mák a vařte 2 minuty. Odstavte, nechte částečně vychladnout a zamíchejte drobečky se skořicí.

Tvarohová náplň
Tvaroh | 400 g |
Vejce | 2 ks |
Cukr moučka | 50 g |
postup: tvaroh rozmíchejte s vejcem a cukrem.
Dohotovení
Jablka nakrájené na silné plátky | 3 ks |
Zbytek drobenky | 1/3 |
postup: jablka oloupejte a nakrájejte na silnější plátky.
