Drobenkový koláč s ovocem

Drobenkový koláč s ovocem

16 ks

Drobenka 

Polohrubá mouka250 g
Máslo 100 g
Prášek do pečiva  Vitana½ sáčku
Žloutky 2 ks
Mandlové lupínky50 g
Cukr krupice70 g

postup: Z polohrubé mouky, másla, prášku do pečiva, žloutků a cukru ručně připravte drobenku. 2/3 drobenky nasypejte do pekáčové formy. Drobenku lehce zatlačte, sáčkem s hladkou trubičkou, nastříkejte tvarohovou a makovou náplň. Na náplně rozložte jablka nakrájené na plátky. Ovoce zasypte zbytkem drobenky. Pečte na 170 °C – 40 minut.

Maková náplň

Drobečky piškotové30 g
Cukr krupice75 g
Cukr vanilínový Vitana1 ks
Máslo 10 g
Mák mletý125 g
Mléko 125 g
Skořice mletá Vitana2 g

postup: dejte vařit cukr krupici, vanilínový cukr, máslo a mléko. Do vroucí tekutiny zamíchejte mletý mák a vařte 2 minuty. Odstavte, nechte částečně vychladnout a zamíchejte drobečky se skořicí.

Tvarohová náplň

Tvaroh 400 g
Vejce 2 ks
Cukr moučka50 g

postup: tvaroh rozmíchejte s vejcem a cukrem. 

Dohotovení

Jablka nakrájené na silné plátky3 ks
Zbytek drobenky 1/3

postup: jablka oloupejte a nakrájejte na silnější plátky.