Dýňový koláč

Dýňový koláč

Porcí 12 ks

Těsto na koláč

Hladká mouka

175 g

Skořice mletá Vitana

1 g

Sůl

1 g

Máslo

110 g

Třtinový cukr

15 g

Voda

50 g

 

Postup: do povoleného másla zamíchejte cukr, sůl, skořici, prosátou hladkou mouku a nakonec vodu. Těsto zabalte do fólie a nechte 1 hodinu odležet. Vychladlé těsto rozválejte na plát a vyložte formu 23 cm. Těsto i s formou vložte do lednice.

Dýňová náplň

Dýňové pyré

400 g

Kondenzované mléko

120 g

Vejce

200 g

Třtinový cukr

100 g

Sůl

1 g

Mletá skořice Vitana

1 g

Mletý hřebíček Vitana

1 g

Zázvor mletý

1 g

 

Postup: dýni vydlabejte vařte do změknutí. Uvařenou dýni rozmixujte na pyré.

Vejce vyšlehejte s třtinovým cukrem. Přimíchejte kondenzované mléko, sůl, mletou skořici, hřebíček, zázvor. Nakonec přimíchejte pyré. Dýňovou náplň nalijte na vychlazené těsto v kulaté formě. Pečte v předehřáté troubě 180 °C 45 minut.