Hruškový koláč

Hruškový koláč

Porcí 8 – 12 ks

Těsto 

Mléko 50 ml
Vejce 2 ks
Polohrubá mouka200 g
Kypřící prášek Vitana½ ks
Sůl Stopa
Cukr krupice100 g
Olej 50 ml

postup: do polohrubé mouky zamíchejte kypřící prášek, přimíchejte zbytek surovin a těsto nalijte do vymazaného a vysypaného pekáče. 

Tvarohová náplň

Vejce 3 ks
Tvaroh polotučný vanička500 g
Citrónová kůra z 2 ks  
Cukr krupice50 g
Vanilkový cukr Vitana30 g

postup: tvaroh rozmíchejte s vejci, citrónovou kůrou, cukrem a dochuťte vanilkovým cukrem. Tvarohovou náplň navrstvěte na těsto.

Ovoce + dohotovení

Hrušky 500 g
Citrónová šťáva z 1 citrónu 
Cukr krupice20 g
Máslo tenké plátky30 g

postup:  hrušky oloupejte a půlky nebo ¼ nakrájejte na plátky. Celé kusy nechte v celku nakrájené. Pokapejte citrónovou šťávou. Celé kusy naskládejte na tvaroh. Hrušky posypejte cukrem krupicí a plátky másla. Celý koláč pečte při 170 °C okolo 50 minut.