Jablečné košíčky – bezlepkové

Jablečné košíčky – bezlepkové

10 ks

Těsto mandlové bezlepkové

Mandlová mouka60 g
Jáhelná jemná mouka100 g
Máslo 80 g
Vejce 30 g
Cukr moučka30 g
Mandlový cukr Vitana1 ks
Kypřící prášek Vitana¼ ks

postup: do jáhelné mouky zamíchejte mandlovou mouku kypřící prášek a mandlový cukr. Povolené máslo zadělejte s cukrem a vejci. Do rozmíchaného másla zamíchejte sypké suroviny. Těsto zabalte a nechte jednu hodinu odležet v lednici. Těsto rozválejte a vyplňte košíčky. Košíčky naplňte jablky a pečte na 170 °C po dobu 20 – 25 minut.

Náplň 

Jablka větší2 ks
Vejce 1 ks
Voda 200 ml
Vanilkový cukr Vitana1 ks
Skořice mletá Vitana1 lžička
Mandlový pudink ½ ks (15 g)

postup:jablka oloupejte a nakrájejte na kostičky. Připravte si rendlík, povařte jablka, s vodou, skořicí a krémovým práškem. Pokud budete mít hodně kyselá jablka, oslaďte si je. Hotovou náplní plňte košíčky.