Jáhlové řezy

Jáhlové řezy

Porcí 20 ks  

Jáhlové těsto

Uvařené jáhly 400 g
Mléko 500 ml
Pistáciový pudink 1 ks
Cukr krupice 50 g
Vejce 3 ks
Kypřící prášek ½ ks
Mandlový cukr Vitana 1 ks
Marcipán 40 % mandlí 150 g

 

Postup:  jáhly propláchněte (200 g) studenou vodou. Vodu slijte a vařte jáhly 1 díl na 2 díly vody 20 minut. Uvařte si pistáciový pudink. Dejte vařit 2/3 mléka, cukr krupici. Do 1/3 mléka nasypejte pudink. Do vroucího mléka vmíchejte rozmíchaný pudink s mlékem a míchejte 1 minutu. Uvařený pudink zamíchejte do jáhel. Přimíchejte kypřící prášek, mandlový cukr a na hrubo nastrouhaný marcipán. Vyšlehejte vejce do pěny a lehce smíchejte s ochucenou hmotou. Jáhlovou hmotu nalijte do vymazaného a vysypaného plechu 30 cm. Rozetřete a navršte maliny. Nakonec posypejte plátky mandlí. Pečte na 175°C 45 minut.

Dohotovení

Maliny mražené 250 g
Mandle plátky 100 g