Jahodové rebarborové koláčky

Jahodové rebarborové koláčky

Porcí 2 ks koláčky

Těsto

Polohrubá mouka

0,110

Cukr krupice

0,055

Olej

0,025

Mléko

0,012

Žloutek

1 ks

Kypřící prášek do pečiva Vitana

¼ ks

 

Postup: máslo nechte povolit. Do mísy nasypejte polohrubou mouku, smíchejte s kypřícím práškem. Přidejte všechny suroviny a vařečkou zamíchejte. Vznikne vám pevné neroztékavé těsto, které ale nebude tuhé. Těsto rozprostřete do připravených vymazaných a vysypaných zapékacích forem. Připravte si tvarohovou náplň.

Tvarohová náplň

Tvaroh polotučný

0,200

Žloutek

1

Cukr krupice

0,010

Citrónový cukr Vitana

1 ks

 

Postup: v míse smícháme tvaroh, žloutek a cukr. Připravenou tvarohovou náplň rozdělte a naneste na těsto v zapékacích formách.

 

Ovoce

Jahody čerstvé

0,100

Rebarbora

0,020

Postup: jahody a rebarboru omyjte a očistěte, nakrájejte na plátky. Ovoce rovnoměrně naskládejte na tvarohovou náplň.

Drobenka

Cukr krupice

0,010

Hrubá mouka

0,010

Máslo

0,010

Skořice mletá Vitana

0,001

 

Postup: smíchejte suroviny dohromady a prsty spojte do drobenky. Drobenkou zasypte ovoce.

Koláčky pečte na 170 °C 30 – 35 minut.