Jahodový, rebarborový koláč

Jahodový, rebarborový koláč

16 -20 ks

Mouka polohrubá300 g
Prášek do pečiva2/3 sáčku
Citrónová kůra1 ks
Sůl špetka
Cukr krupice200 g
Řecký jogurt185 g
Olej 200 ml
Vejce velká3 ks

postup: šlehejte vejce s cukrem do pevné pěny. Po našlehání přimíchejte jogurt s olejem. Nakonec přimíchejte sypkou část. Těsto rozmažte do vymazaného a vysypaného pekáče 30×40 cm. Na těsto vylijte tvarohovou náplň. Na ní navrstvěte ovoce z nakrájených jahod a rebarbory. Ovoce zasypejte drobenkou. Pečte na 175 °C po dobu 55 – 60 minut.

Tvarohová náplň

Tvaroh ve vaničce300 g
Vejce 2 ks (100 g)
Cukr krupice100 g
Cukr s mandlovou příchutí 1 ks

postup: tvaroh metličkou promíchejte s vejci a cukrem.

Drobenka 

Máslo 100 g
Mandlová moučka250 g
Cukr krupice100 g
Cukr s mandlovou příchutí1 ks

postup: všechny suroviny zapracujte do sebe a připravte sypkou drobenku.