Jogurtový koláč s kardamonem

Jogurtový koláč s kardamonem

12 ks

Těsto 

Jogurt 250 ml
Prášek do pečiva Vitana½ ks
Vejce L6 ks (400 g)
Cukr krupice200 g
Vanilínový cukr Vitana1 ks
Mleté mandle150 g
Polohrubá mouka150 g
Kardamon Vitana½ lžičky
Džem z růží70 g
Mandle plátky50 g
Olej 30 ml
Pomerančová kůra Vitana½ lžičky

Technologický postup: vyšlehejte vejce s cukrem krupicí, vanilínovým cukrem a pomerančovou kůrou do pevné pěny. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, mandlemi a  kardamomem. Do poloviny vyšlehané pěny, zamíchejte džem z růží, olej a směs mouky s kořením, nakonec přimíchejte zbytek vyšlehaných vajec. Těsto nalijte do velké formy. Pečte na 180 °C  – 35 minut. Před vyndáním formy z trouby si špejlí píchněte do těsta. Pokud bude špejle suchá formu vytáhněte. Podávejte s džemem z růží a šlehačkou.