Kakaový mangový koláč

Kakaový mangový koláč

Porcí 8 ks    forma 30 cm 

Kakaové linecké těsto

Mouka hladká

200 g

Cukr moučka

60 g

Cukr skořicový Vitana

1 ks

Hera

190 g

Vejce 

30 g

Kakao

20 g

Kypřící prášek Vitana

½ ks

Žloutek na potření

1 ks

Postup: na pracovní stůl prosejte mouku s kakaem a kypřícím práškem. Do středu nakrájejte povolený tuk, cukr a vejce. Nejdříve zamíchejte suroviny uprostřed mouky a nakonec zamíchejte mouku. Hladké a vláčné těsto nechte odležet 30 minut v lednici. Vymažte si kulatou formu na pizzu lehce tukem. Vyválejte těsto na 3 mm a vyložte těstem formu. Rozmažte na těsto tvarohovou náplň a na tvaroh rozložte ovoce. Ze zbytku těsta vyválejte dlouhý pás. Z něj nakrájejte úzké pásky 1 cm široké. Na ovoci vytvořte mřížku z pásků. Pásky potřete promíchaným žloutkem. Koláč dejte péci na 180 °C  45 minut.

Tvarohová náplň

Tvaroh

250 g

Mascarpone

120 g

Cukr krupice

60 g

Vejce

1 ks

Mandlový cukr Vitana

1 ks

Postup: tvaroh rozmíchejte s Mascarpone, cukrem a vejcem. Náplň rozmažte na linecké těsto.

Ovocná část

Mango střední vyzrálé

1 ks

Hruška

1 ks

Citrónový cukr Vitana

1 ks

Cukr krupice

50 g

Postup: mango oloupejte a vyndejte pecku. Dužinu nakrájejte na malé kousky. Hrušku také oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Ovoce navrstvěte na tvarohovou náplň.