Koláč z červené řepy

Koláč z červené řepy

Porcí 16 ks  

Linecké těsto

Mouka hladká230 g
Cukr moučka75 g
Cukr vanilín Vitana1 ks
Máslo 150 g
Vejce 30 g
Kypřící prášek10 g

Postup: do mouky zamíchejte kypřící prášek. Povolené máslo propracujte s cukrem a vejci. Nakonec zamíchejte do tuku mouku. Těsto zabalte do fólie a nechte hodinu odležet. Vychlazené těsto rozválejte na plát 4 mm a vyložte s ním formu. Předpečte na 170 °C 10 minut. Vůbec nebude vadit, že těsto u pečení klesne ke dnu.

Náplň z červené řepy

Vařená červená řepa oloupaná570 g
Vejce 2 ks
Bílý jogurt140 g
Cukr krupice250 g
Ovesné vločky jemné100 g
Smetana 40%200 ml
Puding extra karamel 42 g1 ks

Postup: v mixéru do hladka asi 2 minuty mixujte řepu, vejce, jogurt, cukr, vločky, smetanu a puding. Náplň nalijte na linecké těsto, které bude právě vyndaný z trouby, a pečte na 170 °C okolo 40 minut.