Koláče kynuté s malinou

Koláče kynuté s malinou

35 ks

Kynuté těsto

Mouka hladká na kynuté těsto500 g
Cukr krupice  75 g
Vejce 350 g
Máslo 300 g
Sůl     5 g
Droždí   40 g

postup: všechny suroviny kromě másla zamíchejte při nižší rychlosti 10 minut. Když se těsto začne oddělovat od mísy, přidejte povolené máslo a míchejte dalších 15 minut. Vytvořte hladké, lesklé, pružné těsto. Těsto nechte odpočinout v pokojové teplotě, až zdvojnásobí svůj objem, uložte těsto do lednice. Uchovávejte přes noc. Druhý den těsto rozdělte na dílky o váze 30 g a vytvořte kuličku. Nechte jí vykynout. Do vykynuté kuličky vytvořte důlek. Pomašlujte okraje, střed vyplňte malinou a cukrářským krémem. Posypejte plátky mandlí. Pečte na 175 °C dozlatova.

Cukrářský krém

Polotučné mléko250 ml
Vanilkový cukr1 ks
Cukr krupice50 g
Bramborový škrob20 g
Mouka hladká5 g
Vejce 55 g
Máslo 25 g

postup: přiveďte k varu ¾ mléka, 2/3  cukru, máslo, vanilkový cukr. Mezi tím lehce rozšlehejte vejce se zbývajícím cukrem. Do vajec přimíchejte zbytek cukru, škrob, mouku a zbytek mléka. Přilejte horké mléko do připravené směsi a vraťte nazpátek na sporák a míchejte. Nesmí se uvařit vejce. Míchejte 1 minutu.

Dohotovení 

Vejce na pomašlování1 ks
Maliny 150 g