Kynutý koláč s rebarborou

Kynutý koláč s rebarborou

Kynutý koláč s rebarborou  

Máslové kynuté těsto

Chlebová mouka250 g
Cukr krupice40 g
Vejce 175 g
Máslo 150 g
Sůl 3 g
Droždí 20 g

Technologický postup: všechny suroviny kromě másla zamíchejte při nižší rychlosti 10 minut. Když se těsto začne oddělovat od mísy, přidejte povolené máslo a míchejte dalších 15 minut. Vytvořte hladké, lesklé, pružné těsto. Těsto nechte odpočinout v pokojové teplotě, až zdvojnásobí svůj objem, znovu propracujte. Nechte kynout, znovu propracujte. Dejte kynout. Nakynuté těsto rozdělte na 20 dílků po 30 g. Kuličky rozložte do vymazané formy. Přikryjte a nechte kynout asi 1 hodinu. Po nakynutí přelijte náplní a posypejte hrubou mandlovou drtí. Dejte péci na 170 °C, 40 minut.

Rebarborová náplň

                                        Rebarbora        500 g
Cukr krupice120 g
Skořice mletá3 g
Grepová šťáva150 ml
Škrob bramborový2 lžíce

Technologický postup: očistěte a nakrájejte rebarboru. 50 ml šťávy rozmíchejte se škrobem a ponechejte na stole. Dejte provařit rebarboru, cukr, skořici a grepovou šťávu. Po provaření přilejte směs šťávy a škrobu a krátce provařte. Nechte vychladnout na 30 °C.