Linecký malinový koláč

Linecký malinový koláč

Porcí 12 ks

Linecké těsto

Máslo

150 g

Vejce

1 ks

Cukr moučka

75 g

Mouka hladká

230 g

Cukr s vanilkový Vitana

1 ks

Kypřící prášek Vitana

½ ks

 

Postup: do prosáté mouky zamíchejte kypřící prášek. Povolené máslo smíchejte s vejcem, cukrem moučkou, vanilkovým cukrem. Nakonec přimíchejte sypkou směs. Hotové těsto zabalte do fólie a nechte 30 minut odležet v ledničce. Po odležení ho vyválejte a vyložte s ním kulatou formu na pizzu.

Tvarohová náplň

Tvaroh měkký polotučný

1 ks

Vejce

1 ks

Cukr moučka

50 g

Krémový prášek vanilkový

20 g

Mléko

120 ml

Olej

60 g

Sůl

špetka

 

Postup: všechny suroviny prošlehejte ponorným mixérem a nalijte na linecké těsto do formy. Na tvaroh nasypejte zmrzlé maliny a dejte péci na 40 – 45 minut na 170 °C.

Ovoce – dohotovení

Maliny mražené

500 g

Madle plátky

100 g

Šlehačková náplň

Smetana 40 %

200 ml

Kondenzované mléko

1 lžíce

Postup: vyšlehejte do pevné náplně smetanu s kondenzovaným mlékem. Navrstvěte na vychladlý koláč a lžící vytvořte vlnky. Posypejte plátky mandlí.