Porcí 12 ks
Linecké těsto
Máslo |
150 g |
Vejce |
1 ks |
Cukr moučka |
75 g |
Mouka hladká |
230 g |
Cukr s vanilkový Vitana |
1 ks |
Kypřící prášek Vitana |
½ ks |
Postup: do prosáté mouky zamíchejte kypřící prášek. Povolené máslo smíchejte s vejcem, cukrem moučkou, vanilkovým cukrem. Nakonec přimíchejte sypkou směs. Hotové těsto zabalte do fólie a nechte 30 minut odležet v ledničce. Po odležení ho vyválejte a vyložte s ním kulatou formu na pizzu.
Tvarohová náplň
Tvaroh měkký polotučný |
1 ks |
Vejce |
1 ks |
Cukr moučka |
50 g |
Krémový prášek vanilkový |
20 g |
Mléko |
120 ml |
Olej |
60 g |
Sůl |
špetka |
Postup: všechny suroviny prošlehejte ponorným mixérem a nalijte na linecké těsto do formy. Na tvaroh nasypejte zmrzlé maliny a dejte péci na 40 – 45 minut na 170 °C.
Ovoce – dohotovení
Maliny mražené |
500 g |
Madle plátky |
100 g |
Šlehačková náplň
Smetana 40 % |
200 ml |
Kondenzované mléko |
1 lžíce |
Postup: vyšlehejte do pevné náplně smetanu s kondenzovaným mlékem. Navrstvěte na vychladlý koláč a lžící vytvořte vlnky. Posypejte plátky mandlí.
