Porcí 10 ks
Těsto linecké
Mouka hladká | 230 g |
Cukr moučka | 75 g |
Máslo | 160 g |
Vejce | 30 g |
Sůl | špetka |

postup: do prosáté mouky přisypejte špetku soli. Povolené máslo zamíchejte do cukru a vajec. Nakonec krátce vpravte do tuku mouku. Těsto si nechte zabalené odležet v ledničce jednu hodinu. Mezi tím si připravte cukrářský krém, mátovou náplň.
Těsto si rozválejte na plát a vytlačte si podle formiček těsto do košíčků. Na těsto si nastříkejte hladkou trubičkou mátovou náplň. Střed vyplňte cukrářským krémem a koláčky posypejte nasekanými mandlemi. Koláčky pečte na 175 °C dozlatova necelých 25 minut.

Cukrářský krém
Mléko polotučné | 125 ml |
Vanilkový cukr Vitana | 1 ks |
Cukr krupice | 30 g |
Bramborový škrob | 10 g |
Mouka hladká | 2,5 g |
Vejce | 25 g |
Máslo | 12,5 g |
postup: mléko si rozdělte na 2/3 a 1/3. Větší množství mléka dejte vařit s máslem a polovinou cukru. Druhou polovinu cukru, mouku, škrob a vejce metličkou prošlehejte do zbylého mléka. Vroucí mléko odstavte a přimíchejte metličkou připravenou směs s mlékem. Vraťte na plotnu a míchejte jednu minutu. Nesmíte krém vařit. Odstavte a nechte prochladnout.

Mátová náplň
Máta čerstvá | 20 g |
Cukr krupice | 50 g |
Tvaroh na pečení | 250 g |
Mandlová moučka | 70 g |
Vejce | 1 ks |
Cukr krupice | 50 g |
Citrónová kůra z 1 ks |
postup: mátu si s cukrem ve hmoždíři zjemněte na pastu. Pastu zamíchejte do tvarohu, přimíchejte zbytek surovin.

Dohotovení
Mandle blanšírované | 100 g |

