Pistáciový koláč

Pistáciový koláč

Porcí 8 ks  100 g

Linecké těsto

Mouka hladká230 g
Cukr moučka75 g
Cukr vanilín Vitana1 ks
Máslo 150 g
Vejce 30 g
Kypřící prášek Vitana½ ks

postup: do prosáté hladké mouky zamíchejte kypřící prášek. Vytvořte si v mouce důlek a do něj prosejte cukr moučku, přidejte povolené máslo, vejce, vanilkový cukr. Nejdříve promíchejte cukr, máslo a vejce a nakonec vmíchejte všechnu mouku. Těsto vyválejte a vyložte s ním formu. Předpečte formu s těstem. Těsto nesmí být upečené, ale pouze předpečené. Nalijte na těsto náplň. Pečte na 180 °C  – 25 minut.

Pistáciová náplň

Máslo 125 g
Cukr moučka125 g
Mandlová mouka125 g
Pistáciová pasta80 g
Krémový prášek vanilkový13 g
Vejce 90 g

postup: vyšlehejte máslo do krému. Metličkou zamíchejte do másla zbytek surovin.