Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

12 – 16 ks

Těsto na koláč

Polohrubá mouka200 g
Sůl špetka
Cukr krupice100 g
Citrónový cukr Vitana1 ks
Vejce 200 g
Citrónová kůra Vitana1 lžička
Skořice mletá Vitana½ lžičky
Máslo 60 g
Prášek do pečiva s vinným kamenem½ ks

postup:připravte si vyšší formu 32 cm průměr. Vymažte jí tukem a vysypejte moukou. Rozpusťte máslo a nechte vychladnout. Sypké suroviny promíchejte, nakonec ručně zamíchejte máslo a vejce. Krátce promíchejte a těsto nalijte do formy a zarovnejte.

Tvarohová náplň

Tvaroh polotučný400 g
Vanilkový cukr1 ks
Vejce 100 g (2ks)
Mléko30 ml

postup:tvaroh v misce promíchejte s vanilkovým cukrem, vejci a nařeďte mlékem. Tvaroh rozmažte na těsto ve formě.

Rebarbora

Rebarbora1000 g
Cukr krupice70 g

postup:rebarboru oloupejte a nakrájejte na centimetrové dílky. V misce nakrájenou rebarboru smíchejte s cukrem krupicí.

Mandlová drobenka

Mandle plátky100 g
Cukr krupice70 g
Polohrubá mouka70 g
Máslo 70 g
Skořice mletá½ lžičky

postup:smíchejte mandle, cukr, mouku, skořici a máslo na drobenku. Drobenkou posypejte rebarboru. Koláč pečte na 170 °C – 50 – 55 minut.