Rozinkový koláč

Rozinkový koláč

Porcí 15 ks 

Linecké těsto kakaové

Kakao tmavé 50 g
Mouka hladká200 g
Cukr moučka75 g
Cukr vanilín Vitana1 ks
Máslo 150 g
Vejce 1 ks
Citrónová kůra Vitana½ lžičky
Kypřící prášek Vitana½ ks

Postup:  do prosáté hladké mouky zamíchejte kakao, kypřící prášek a citrónovou kůru. Zamíchejte do povoleného másla cukr moučku, cukr vanilín a vejce. Nakonec zamíchejte sypkou část. Těsto zabalte do fólie a nechte 30 minut odležet v ledničce. Pekáč si vystříkejte olejem ve spreji. Vyválejte si těsto a vyložte s ním dno pekáče. Na těsto nalijte tvarohovou náplň a pečte 60 minut na 180 °C. 4

Tvarohová náplň

Tvaroh měkký 750 g
Cukr moučka200 g
Rozinky 200 g 
Rum 100 ml 
Cukr s rumovou náplní Vitana1 ks

Postup: rozinky namočte den před přípravou koláče do rumu. Macerujte je nejméně 12 hodin. Druhý den macerované rozinky zamíchejte do tvarohu, cukru moučky a cukru s rumovou příchutí.