Rýžový koláč s ananasem

Rýžový koláč s ananasem

Porcí 20 ks  

Vařená rýže

Rýže kulatozrnná400 g
Kokosový krém400 ml
Voda 500 ml
Sůl špetka
Ananas ve sladkém nálevu 12 koleček580 ml (ananas 340 g)
Vejce L3 ks (200 g)
Cukr krupice 150 g

postup: rýži properte a dejte vařit s vodou a solí. Po částečném vyvaření vody přilijte šťávu z ananasu a rýži vařte dál. Občas promíchejte, aby se vám rýže nepřipálila. Po vyvaření tekutiny přilijte kokosový krém a dál rýži vařte, dokud se tekutina nevyvaří. Rýže se bude vařit okolo 30 minut a měla by být dostatečně měkká až mazlavá. Odstavte jí. 

V míse vyšlehejte vejce s cukrem krupicí. Vyšlehanou pěnu zamíchejte do rýže a hmotu vlijte do pekáče 20×30 cm. Kolečka ananasu si vyskládejte na rýži. Zasypejte kokosovou směsí. Dejte péci na 170 °C asi 35 minut. Špejlí si píchněte do středu koláče zda je dostatečně propečený. Po upečení, rozlijte na koláč smetanu. 

Kokosová směs 

Kokos 100 g
Cukr krupice100 g

postup: smíchejte kokos s cukrem a před pečením posypejte stejnoměrnou vrstvou koláč.

Smetanová zálivka

Smetana 33% 250 ml

postup: smetanu si vytáhněte hned na začátku přípravy, nebude pro použití příliš studená. Také nevadí, pokud použijete méně smetany, nebo jiný poměr tuku ve smetaně. Můžete část smetany nahradit i alkoholem.