16 ks

Rýžová hmota
Rýže kulatozrnná | 500 g |
Kokosový krém sterilizovaný | 400 ml |
Vejce | 3 ks |
Kokosový sirup | 150 g |
Voda | 500 ml |
Špetka soli | |
Kokosový puding | 1 ks (37 g) |
postup: dejte vařit rýži v osolené vodě. Po částečném vyvaření vody přidejte kokosový krém a vařte rýži do změknutí. Mezi tím si vyšlehejte vejce s 1/3 kokosového sirupu. Uvařenou rýži odstavte, přilijte zbytek kokosového sirupu a polovinu vyšlehaných vajec. Do druhé poloviny zamíchejte kokosový puding. Také zamíchejte s rýží. Polovinu hmoty nalijte do vymazané a vysypané formy 32 cm. Nastříkejte tvarohovou náplň, na ní naskládejte vyzrálé, oloupané a na čtvrtky nakrájené hrušky nebo jiné ovoce. Posypejte skořicí a ořechy. Nakonec vše přikryjte zbytkem rýže. Pečte na 160 °C asi 45 minut. Po upečení potřete kokosovým sirupem s rozpuštěným máslem.

Tvarohová náplň
Tvaroh polotučný | 250 g |
Vejce | 1 ks |
Vanilkový cukr Vitana | 2 ks |
postup: tvaroh rozmícháme s vejcem a vanilkovým cukrem.

Dohotovení
Hrušky | 600 g |
Skořice mletá Vitana | 1 lžička |
Vlašské ořechy | 50 g |

Na potření koláče
Kokosový sirup | 50 ml |
Máslo | 50 g |
Postup: rozpusťte a potřete koláč

