Tiramisu koláč

Tiramisu koláč

24 ks

Hmota na koláč

Mouka polohrubá150 g
Mouka hladká150 g
Bílky 5 ks
Žloutky 5 ks
Cukr krupice 150 g + 150 g
Smetana 33%200 ml
Kypřící prášek s vinným kamenem 1 ks
Olej 50 ml
Rozpustná káva7 g (3 čajové lžičky)
Amaretto 50 ml
Kakao tmavé30 g
Mascarpone 250 g
Cukr s mandlovou příchutí 1 ks

postup: Mascarpone si s cukrem s mandlovou příchutí zatím nechte stranou. Připravte si pekáček 20×30 cm. Vymažte si ho a vysypejte moukou. Kávu si nechte rozpustit v Amarettu. Mouky promíchejte s kypřícím práškem.

Vyšlehejte si do pevné pěny polovinu odváženého cukru a žloutky. Vyšlehejte si bílky s druhou polovinou cukru. Do Mascarpone si nasypejte cukr s mandlovou příchutí a přimíchejte polovinu vyšlehaných žloutků. Hmotu přendejte do sáčku. Druhou polovinu žloutků si smíchejte se smetanou, bílky, moukou a nakonec olejem. Polovinu hmoty nalijte do pekáče. Do zbývající hmoty nalijte Amaretto s kávou, prosáté kakao. Kakaovou hmotu nalijte na světlou část. Lehce špejlí obě hmoty promíchejte. Nakonec do hmoty stříkejte malé pusinky Mascarpone. Pečte na 175 °C okolo 30 minut. Po upečení a vychladnutí krájejte. Podávejte s kávou.