Valentýnský malinový koláč

Valentýnský malinový koláč

Porcí 12 ks

Linecké těsto

Ovesná hladká celozrnná mouka230 g
Cukr moučka75 g
Cukr vanilín Vitana1 ks
Máslo 150 g
Vejce 30 g
Kypřící prášek Vitana½ ks

postup:do prosáté hladké mouky zamíchejte kypřící prášek. Vytvořte si v mouce důlek a do něj prosejte, cukr moučku, přidejte povolené máslo, vejce, vanilkový cukr. Nejdříve promíchejte cukr, máslo a vejce a nakonec vmíchejte všechnu mouku. Těsto vyválejte a vyložte s ním formu. Dejte formu s těstem zamrazit na jednu hodinu. Předehřejte si troubu a vložte do ní zmraženou formu s těstem. Předpečte. Těsto nesmí být upečené, ale pouze předpečené. 

Malinová vrstva

Maliny 200 g
Vanilkový cukr Vitana1 ks

postup: na zapečené těsto nasypejte čerstvé nebo mražené maliny smíchané s cukrem.

Tvarohová náplň

Cukr krupice100 g
Krémový prášek vanilkový40 g
Vanilkový cukr Vitana1 ks
Citrónová kůra Vitana1 lžička
Vajíčka 1 ks
Tvaroh 500 g
Mléko 250 ml
Olej 120 ml
Sůl špetka

postup: prošlehejte tvaroh s cukrem. Přidejte ostatní suroviny a vymíchejte do hladké náplně. Nalijte na maliny. Pečte na 165 °C  60 – 70 minut. Vychladlé ozdobte malinami. 

Maliny na ozdobu

Maliny 400 g