Višnový koláč

Višnový koláč

16 – 20 ks

Těsto na korpus

Vejce 300 g (4 velká vejce)
Cukr krupice170 g
Mouka hladká200 g
Kakao 70 g
Kypřící prášek6 g
Sůl 2 g
Máslo 220 g

postup: smíchejte si mouku, kakao, kypřící prášek a sůl. Vyšlehejte vejce s cukrem do husté pěny. Přimíchejte sypkou směs do vyšlehaných vajec a nakonec zlehka zamíchejte chladné rozpuštěné máslo. Hmotu rozetřete do pekáče (vymazaného a vysypaného) 30 x 20 cm. Na kakaovou vrstvu rozvrstvěte vypeckované višně. Dejte péci do vyhřáté trouby na 170 °C na 25 – 30 minut. Na vychladlý koláč rozetřete vrstvu šlehačkové náplně a posypejte skořicí.

Ovoce 

Višně čerstvé vypeckované600 g

Šlehačková náplň

Smetana 33%500 ml
Ztužovač do šlehačky2 ks
Cukr moučka30 g
Skořice mletá na posypání 

Postup: šlehejte vychlazenou smetanu se ztužovačem do šlehačky. Před došleháním přidejte podle chuti cukr.