Porcí 8 ks

Těsto na koláč
Plnotučné mléko | 100 ml |
Ricotta tuk 30 % nebo smetanový sýr | 250 g |
Kukuřičná mouka | 35 g |
Hladká mouka | 35 g |
Vejce (zvlášť bílky a žloutky) | 260 g |
Kůra z citrónu | z 1 ks |
Cukr krupice | 120 g |
postup: přiveďte k varu mléko, přidejte Ricottu. Do vroucí mléčné směsi metličkou zamíchejte kukuřičnou a hladkou mouku. Hmota musí být hladká bez hrudek. Odstavte. Metličkou zašlehejte žloutky a citrónovou kůru.
Vyšlehejte do pevného sněhu bílky s cukrem. Sníh zlehka po částech vmíchejte do hmoty. Nemíchejte příliš dlouho. Hmotu přendejte do menšího ráfku (20 cm) a pečte 60 – 70 minut na 150 °C. Po upečení pocukrujte.

