Vláčný koláč z Ricotty

Vláčný koláč z Ricotty

Porcí 8 ks

Těsto na koláč

Plnotučné mléko100 ml
Ricotta tuk 30 % nebo smetanový sýr250 g
Kukuřičná mouka35 g
Hladká mouka 35 g
Vejce (zvlášť bílky a žloutky)260 g
Kůra z citrónu z 1 ks
Cukr krupice120 g

postup: přiveďte k varu mléko, přidejte Ricottu. Do vroucí mléčné směsi metličkou zamíchejte kukuřičnou a hladkou mouku. Hmota musí být hladká bez hrudek. Odstavte. Metličkou zašlehejte žloutky a citrónovou kůru.

Vyšlehejte do pevného sněhu bílky s cukrem. Sníh zlehka po částech vmíchejte do hmoty. Nemíchejte příliš dlouho. Hmotu přendejte do menšího ráfku (20 cm) a pečte 60 – 70 minut na 150 °C. Po upečení pocukrujte.