Vločkový koláč s broskví

Vločkový koláč s broskví

Porcí 12 ks nebo jeden koláč

Těsto

Máslo

0,120

Třtinový cukr

0,160

Skořice mletá

1 lžíce

Ovesné vločky

0,150

Jedlá soda

½ lžičky

Polohrubá mouka

0,120

Sůl

špetka

 

Technologický postup:všechny suroviny smíchejte dohromady. Drobenku rozdělte na třetiny. 2/3 nasypte do vymazané a vysypané kulaté formy. Na drobenku pokládejte broskve. Na broskve nalijte uvařený pudink a nakonec koláč posypte zbytkem drobenky. Pečte na 170 °C asi 55 – 60 minut

Pudink

Mléko

0,500

Cukr krupice

0,050

Krémový prášek

0,040

 

Technologický postup:dejte vařit 2/3 mléka s cukrem. Do 1/3 mléka zamíchejte krémový prášek. Po krátkém převaření mléka přilijte zbytek mléka s krémovým práškem a míchejte do částečného zhoustnutí asi 1 minutu. Odstavte.

Broskve

Broskve 4 ks

600 -700 g

 

Technologický postup: do kastrůlku nalijte vodu a nechte jí převařit. Odstavte a do vařící vody ponořte broskve. Broskve oloupejte a zbavte se pecky. Nakrájejte na díly.