Ananasová mísa

Ananasová mísa

1 ks

Ovocný kompot

Zralý ananas1 ks
Zralé mango1 ks
Ananasový džus0,300
Želatina na sladké i slané Vitana1 ks
Voda 0,100
Třtinový cukr0,050

Technologický postup:želatinu nechte nabobtnat ve vodě. Okrájejte ananas, nakrájejte ho na plátky. Oloupejte zralé mango a nakrájejte ho na kostičky. Nakrájené ovoce přendejte do kastrůlku, přisypte třtinový cukr a ananasový džus. Přiveďte k bodu varu a odstavte. Pokud bude ovoce příliš kyselé a tvrdé, přidejte cukr a déle povařte. Po odstavení kastrůlku z plotny, rozpuste ve šťávě nabobtnanou želatinu. Polovinu teplé části přilejte do krémové části.  Nechte částečně vychladnout.

Krémová část

Mascarpone0,250
Smetana 33%0,200
Cukr krupice0,050
Bílý rum (Malibu)0,050
Želatina na sladké i slané Vitana1 ks
Voda 0,050

Technologický postup: ve studené vodě nechte nabobtnat želatinu. Do mísy nalijte polovinu ananasové šťávy. Pokud bude vychladlá, nahřejte jí před bod varu. Přidejte nabobtnanou želatinu a zamíchejte do rozpuštění. Přilijte bílý rum, cukr krupici, Mascarpone. Metličkou ručně promíchejte do hladka. Vyšlehejte smetanu do tuhého krému a zlehka zamíchejte do ananasové části. Připravte si mísu. Na dno mísy naskládejte ½ ananasového kompotu, na ananas nalijte 1/3 krémové části, poskládejte piškoty, na piškoty nalijte 2/3 krémové části. Opakujte pokládáním piškotů, krémové části a na horní část naskládejte zbytek ananasu s mangem. Nechte vychladnout v ledničce.

Dohotovení

Piškoty 0,200