40 ks
Těsto arašídové
Máslo povolené | 180 g |
Mouka špaldová hladká | 340 g |
Cukr moučka | 140 g |
Sůl | Špetka |
Arašídy pražené mleté | 150 g |
Vejce velké | 1 ks |
Skořice mletá | 2 g |
postup: všechny suroviny spojte dohromady. Těsto vyválejte mezi dvěma pergameny. Vypíchněte kolečka 4 cm. Vypíchané kolečka dejte na dvě hodiny do lednice. Pečte na 175 °C, 8 – 10 minut dozlatova. Vychlazené kolečka slepujte náplní k sobě.

Karamelová ganache
Smetana | 115 g |
Glukózový sirup | 60 g |
Cukr krupice | 150 g |
Mléčná čokoláda 41% | 120 g |
Máslo | 80 g |
postup: přiveďte k varu smetanu, glukózu. Cukr krupici utavte do světlé barvy, přilijte směs smetany. Horkou tekutinu přelijte přes čokoládu 35 °C. Pak přidejte máslo a vyšlehejte. Použití při 23 °C.

