Arašídové sušenky

Arašídové sušenky

40 ks

Těsto arašídové

Máslo povolené 180 g
Mouka špaldová hladká 340 g
Cukr moučka 140 g
Sůl Špetka
Arašídy pražené mleté 150 g
Vejce velké 1 ks
Skořice mletá 2 g

postup: všechny suroviny spojte dohromady. Těsto vyválejte mezi dvěma pergameny. Vypíchněte kolečka 4 cm. Vypíchané kolečka dejte na dvě hodiny do lednice. Pečte na 175 °C, 8 – 10 minut dozlatova. Vychlazené kolečka slepujte náplní k sobě.

Karamelová ganache

Smetana 115 g
Glukózový sirup 60 g
Cukr krupice 150 g
Mléčná čokoláda 41% 120 g
Máslo 80 g

postup: přiveďte k varu smetanu, glukózu. Cukr krupici utavte do světlé barvy, přilijte směs smetany. Horkou tekutinu přelijte přes čokoládu 35 °C. Pak přidejte máslo a vyšlehejte. Použití  při 23 °C.