Porcí 12 ks
Těsto kynuté
Celozrnná hladká mouka | 200 g |
Polohrubá mouka | 200 g |
Cukr krupice | 50 g |
Čerstvé droždí | 42 g |
Sůl | špetka |
Máslo | 160 g |
Mléko | 120 ml |
postup: ohřejte si mléko, rozdrolte do něj droždí, nasypejte polovinu cukru a hrst mouky. Přikryjte utěrkou a dejte vyběhnout na teplé místo. Do mouky zamíchejte sůl, zbytek cukru. Rozpuste si máslo. Chladné máslo nalijte spolu s kváskem do mouky a zadělejte hladké těsto. Dejte kynout na teplé místo, pokud vám těsto vykyne, znovu ho propracujte a nechte zase kynout. Tento postup ještě jednou či dvakrát opakujte. Těsto vám krásně vyběhne.
Vykynuté těsto si rozválejte, pomažte skořicovou náplní. Banány si oloupejte a stáčejte těsto i s banány. Závin přendejte na pečící papír a nechte ještě nakynout. Po nakynutí závin pomašlujte. Pečte na 180 °C 35 – 40 minut.
Skořicová náplň
Skořice mletá | 2 lžíce |
Máslo | 50 g |
Banán | ½ ks |
Cukr krupice | 30 g |
postup: máslo si rozpuste a smíchejte se skořicí a cukrem. Přidejte rozmačkaný banán. Podle chutě si přidejte více skořice nebo banánu.
Ovoce
Banány | 3 – 4 ks |
