Bramborové šišky

Bramborové šišky

4 porce 50 šišek

Bramborové těsto

Oloupané a uvařené brambory

1 kg

Hrubá mouka

150 g

Polohrubá mouka

50 g

Vejce

1 ks

Sůl

2 g

 

Postup:vychladlé a uvařené brambory oloupejte a najemno nastrouhejte. Přidejte vejce, mouku a sůl. Zadělejte ručně pevné a vláčné těsto. Dejte si vařit osolenou vodu. Těsto si rozdělte na poloviny. Jednu polovinu vyválejte do úzkého válečku. Oddělujte jednotlivé dílky, které vkládáme do vroucí vody. Uvařené šišky vyplavou ve vodě na hladinu. Podávejte teplé.

Dohotovení

Vlašské ořechy mleté

75 g

Strouhanka

100 g

Máslo

80 g

Cukr moučka

30 g

 

Postup: na pánvičce na sucho opražte vlašské ořechy mleté, strouhanku. Opraženou směs smíchejte s cukrem moučkou. Směsí posypejte šišky a omastěte.