Čokoládové lanýže

Čokoládové lanýže

30 ks 

Lanýže 

Máslo 125 g
Moučkový cukr100 g
Hořká čokoláda 60%250 g
Mandlový likér3 lžíce
  
Kakao Na obalení
Mleté mandleNa obalení

Technologický postup: nechte povolit máslo v pokojové teplotě. Na vodní lázni rozpuste hořkou čokoládu. Změklé máslo vyšlehejte do pevného krému s cukrem moučkou. Do vyšlehaného másla zašlehejte vychladlou rozpuštěnou čokoládu, nakonec dochuťte mandlovým likérem. Po dokonalém vyšlehání naplňte sáček s hladkou trubičkou a stříkejte kopečky na pečící papír. Dejte lanýže zatuhnout do lednice. Zatuhlé obalujte v kakau, mletých mandlí. Můžete zatuhlé lanýže potahovat v rozpuštěné čokoládě nebo obalovat v různém sypání. Skladujte na chladném místě v uzavřené nádobě.