Dvoubarevná bábovka

Dvoubarevná bábovka

12 – 16 ks

Těsto na bábovku

Žloutky 5 ks
Bílky 5 ks
Cukr krupice200 g
Mouka polohrubá200 g
Vanilkový cukr Vitana1 ks
Citrónová kůra Vitana1 lžička
Jogurt bílý 200 ml
Máslo 80 g
Vaječný likér50 ml
Sůl špetka
Kypřící prášek Vitana½ ks
Kakao 1 lžíce vrchovatá
Voda 30 ml

postup: vyšlehejte máslo s ½ cukru a žloutky. Do vyšlehaného másla zamíchejte vaječný likér a jogurt. V druhé míse vyšlehejte bílky s ½ cukru a solí. Mouku smíchejte s citrónovou kůrou a kypřícím práškem. Do vyšlehaného másla ručně zamíchejte mouku s bílkovou pěnou. Část těsta nalijte do bábovkové formy, druhou část obarvěte kakaem a nařeďte vodou. Bábovku pečte na 170 °C – 45 minut.