Dvoubarevná bábovka

Dvoubarevná bábovka

1 ks

Bábovkové těsto

Vejce 370 g (6 velkých vajec)
Bílá čokoláda100 g
Jogurt bílý 130 g
Kakao tmavé30 g
Máslo 100 g
Vaječný likér100 g
Polohrubá mouka200 g
Cukr krupice200 g
Olej 100 ml
Sůlšpetka
Voda 30 ml

Postup: vejce si rozdělte na bílky a žloutky. Rozpuste si na vodní lázni čokoládu s máslem. Pokud nemáte dva šlehače, nejdříve vyšlehejte žloutky s ½ cukru. Do vyšlehaných žloutků zašlehejte při nižší rychlosti vychladlou a rozpuštěnou čokoládu s máslem, bílý jogurt a vaječný likér.

Vymažte si misku octem, abyste lépe vyšlehali bílky. Vyšlehejte bílky s ½ cukru krupice a špetkou sole do pevného sněhu. 

Do vyšlehaných žloutků zamíchejte olej a polohrubou mouku. Nakonec zlehka zamíchejte bílky. 2/3 těsta nalijte do bábovkové formy. Do zbytku těsta nalijte vodu a nasypejte kakao. Rozmíchané kakaové těsto nalijte na bílé těsto. Pečte bábovku na 170 °C okolo 45 minut.