Jahodová polévka

Jahodová polévka

Porcí 2 ks

Polévka

Čerstvé vyzrálé jahody

0,500

Bílé víno polosladké

0,085

Vanilková dřeň nebo vanilkový cukr Vitana

1 ks

Máta

3 větvičky

Citrón kůra

1/2

Voda

0,075

Limeta

1/2

Citrónový cukr Vitana

1 ks

Technologický postup: v mixéru vymíchejte očištěné jahody, cukr, vanilkovou dřeň, listy máty, citrónovou kůru a citrónovou šťávu. Pokud nemáte mixér s vysokými otáčkami, mátu s cukrem rozmělněte ve hmoždíři. Dejte vychladnout do lednice na 30 minut.

Po vychladnutí, naskládejte 4 ks čokoládové pusinky na talíř, přelejte jahodovou polévkou a nakonec ozdobte noky z Mascarpone, čerstvou jahodou a mátovými listy.

Čokoládové pusinky

Bílá čokoláda

0,050

Žloutky

1 ks

Vejce

1 ks

Cukr krupice

0,020

Vanilkový lusk dřeň

½ ks

Smetana 33%

0,100

Technologický postup:  malý pekáček vystelte pečícím papírem. Na vodní lázni rozpuste čokoládu. V misce vyšlehejte vejce, žloutek, dřeň z vanilkového lusku, cukr krupici. Vyšlehanou pěnu přelijte přes čokoládu a rychle zamíchejte. Nakonec vyšlehejte smetanu, kterou zlehka zamícháte do krému. Krém nalijte do pekáčku s pečícím papírem. Vložte do mrazáku a nechte zatuhnout. Před podáváním nakrájejte na kostičky a 4 kostičky položte na dno hlubokého talíře.

Mascarpone noky

Mascarpone

0,070

Technologický postup: z Mascarpone lžičkou vytvořte noky

Dohotovení

Jahody čerstvé

0,050

Máta

6 lístků