Jasmínové banánky

Jasmínové banánky

12 ks

Těsto 

Máslo 60 g
Cukr krupice80 g
Hladká mouka80 g

postup: smíchejte suroviny do sebe, rozválejte na plát 2 mm. Těsto rozvalujte mezi dvěma fóliemi. Nechte zamrazit a pak nakrájejte na obdélníky o kousek větší než nastříkané banánky. Plátek těsta položte na banánek.

Pálená hmota

Plnotučné mléko90 ml
Voda 90 ml
Cukr krupice3 g
Máslo 70 g
Sůl 1 g
Mouka hladká90 g
Vejce 3 ks velká

postup: dejte vařit vodu, mléko, sůl, cukr a máslo. Přisypejte mouku a míchejte. Těsto se musí odlepovat od rendlíku. Dejte do stoje a míchejte protínačkou. Přidávejte vejce. Stříkejte 12 mm širokou trubičkou na teflon. Vychlazené obdélníky z těsta položte na horní část. Pečte na 175 °C po dobu 15 – 20 minut. 

Kakaová náplň 

Smetana 33%500 ml
Kakao 30 g
Cukr krupice30 g
Jasmínový čaj 1 sáček

Postup: převařte smetanu a nechte v ní vyluhovat 15 minut kvalitní jasmínový čaj. Sáček s čajem ze smetany vyndejte a do smetany zamíchejte cukr s kakaem a znovu převařte. Vychladlou smetanu dejte do ledničky a vyšlehejte do krému druhý den. Naplňte krém do sáčku s hladkou trubičkou. V banánku si vytvořte malý otvor a banánek naplňte.