Kynuté rohlíčky

Kynuté rohlíčky

Porcí 20 ks

Těsto 

Mouka hladká0,250
Vanilkový cukr 1 ks
Droždí sušené ½ 
Máslo 0,125
Vejce 1 ks
Mléko 0,075

postup: v míse smícháme droždí, máslo a vanilkový cukr. Přimícháme vejce, mléko a mouku. Zaděláme elastické, hladké těsto. Těsto překryjte utěrkou a nechte 10 minut odležet. Těsto rozdělte na polovinu. Každý díl těsta rozválejte na kulatou placku o průměru 30 – 40 cm. Rozdělte vyválenou placku na 8 dílů. Na každý díl na širší část nastříkejte libovolnou náplň. Rohy přehněte přes konce náplně a stočte do tvaru rohlíku.  Rohlíčky přikryjte utěrkou a nechte nakynout. Nakynuté rohlíčky vložte do vyhřáté trouby na 180°C dozlatova asi 15 minut. Nechte vychladnout, před podáváním cukrujte.

Náplně: povidlová, ořechová, tvarohová, maková

Náplň ořechová 20 ks

Drobečky mleté piškotové 0,085
Cukr krupice0,060
Cukr vanilín 1 ks
Vlašské ořechy mleté0,085
Sušené mléko0,045
Voda 0,150
Rum 0,005

postup: dejte vařit vodu s cukrem a sušeným mlékem. Do vroucího mléka přisypejte mleté ořechy. Vařte 2 minuty, stále náplň míchejte. Po provaření odstavte, nechte 5 minut vychladnout a do ještě teplé náplně přimíchejte mleté drobečky, rum a vanilínový cukr. Vychladlou náplní naplňte cukrářský sáček a nastříkejte na připravené rozválené a nakrájené dílky.

Tvarohová náplň

Tvaroh 0,250
Citrónový cukr 1 ks
Vejce 1 ks
Cukr moučka0,010
Mléko 0,010

postup: v míse vařečkou smíchejte tvaroh s cukrem. Přidejte vejce a podle konzistence mléko. Tvarohovou náplní naplňte cukrářský sáček a nastříkejte na připravené rozválené a nakrájené dílky.

Maková naplň

Drobečky 0,060
Cukr krupice0,070
Cukr vanilín 1 ks
Máslo 0,010
Mák mletý0,125
Sušené mléko0,025
Skořice mletá 0,001
Voda 0,125

postup: dejte vařit vodu, sušené mléko, máslo a cukr krupici. Do vroucího mléka přisypejte mletý mák a 2 minuty provařte. Náplň stále míchejte. Odstavte, nechte 2 minuty náplň prochladnout. Přimíchejte namleté drobečky, cukr vanilín, skořici. Makovou náplní naplňte cukrářský sáček a nastříkejte na připravené rozválené dílky.