Mandarinkové řezy

Mandarinkové řezy

Porcí 12 ks 

Těsto na plát

Žloutky 6 ks
Cukr krupice75 g
Bílky 3 ks
Mouka hladká60 g
Krémový prášek vanilkový15 g
Vanilkový cukr Vitana1 ks

postup: žloutky vyšlehejte s vanilkovým cukrem do pěvné pěny. Bílky vyšlehejte s cukrem krupicí do pevného sněhu. Bílky ručně zamíchejte do žloutků a nakonec krátce zamíchejte mouku s krémovým práškem. Hmotu rozetřete na pečící papír a pečte dozlatova na 200 °C. Vychladlý plát si zarovnejte do ráfku nebo formy. 

Pudinkový krém

Mléko polotučné500 ml
Vanilínový cukr Vitana2 ks
Cukr krupice40 g
Krémový prášek 37g vanilkový2 ks
Máslo povolené200 g

postup: dejte vařit 2/3 mléka s cukrem. Ve zbytku mléka rozmíchejte krémový prášek. Do vroucího mléka zamíchejte směs mléka a krémového prášku. Vařte 2 – 3 minuty a stále míchejte. Pudink nechte vychladnout. Do vychladnutého pudinku zašlehejte povolené máslo a šlehejte do hladkého krému. Krém rozetřete na plát. Pokud budete zalévat agarovou polevou, nesmí být mezi formou a krémem skulinka. Mohla by vám při zalévání vytéci poleva.

Mandarinky

Mandarinky v nálevu 650 ml (350 g pevný obsah)2 ks

postup: mandarinky nechte okapat od nálevu. Nálev si uchovejte na ochucení agarové polevy. Ovoce naskládejte na krém. Celou formu i s obsahem dejte vychladnout do ledničky. 

Agarová poleva

Želírující látka Agar Vitana1 ks
Šťáva z kompotu250 ml
Cukr krupice150 g

postup: 250 ml vody, cukru vařte s agarem 2 minuty. Po provaření přilijte nálev. Vychladlou polevou zalijte mandarinky. Nechte vychladnout a nakrájejte.