2 ks
Suroviny na pudink
Kukuřičná mouka hladká bio | 50 g |
Mandle blanšírované nasekané | 70 g |
Vlašské ořechy nasekané | 50 g |
Máslo | 60 g |
Mléko | 200 ml |
Mango vyzrálé velké | 1 ks |
Třtinový cukr | 20 g |
Mletý zázvor | ½ čajové lžičky |
Kokos strouhaný | 30 g |
Med | 100 g |
Kardamom mletý | špetka |

postup: dužinu manga rozmixujte nebo rozmačkejte. V pánvi za stálého míchání restujte na sucho kukuřičnou mouku, dokud nezíská světle hnědou barvu. Mouku odstavte a stejně restujte nasekané ořechy. Do zlatavých ořechů přidejte mouku a máslo. Lehce promíchejte a přilijte mléko. Vařte asi 3 minuty. Vmíchejte dužinu manga a cukr. Pokud pudink nechcete mít tolik sladký, vyřaďte cukr. Vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Nakonec přidejte nastrouhaný zázvor. Pokud nechcete pudink hodně výrazný, přidejte pouze šťávu ze zázvoru, med a mletý kardamom. Pudink nechte vychladnout.

