Medový muffin s jablky a ořechy

Medový muffin s jablky a ořechy

Porcí 8 ks 

Těsto na muffiny

Ovesná mouka celozrnná jemně mletá160 g
Kypřící prášek s vinným kamenem Vitana½ ks
Sůl špetka
Vejce 2 ks
Med 150 g
Datle sušené50 g
Dýňové semínka50 g
Vlašské ořechy 50 g
Cedrátová kandovaná kůra50 g
Rozinky 50 g
Máslo 130 g
Jablko 1 ks (nastrouhané 150 g)

postup: vyšlehejte máslo do hladkého krému, přilijte med a postupně vejce. Vyšlehejte do hladka. Pokud se vám díky různé teplotě surovin tuk srazí, nic se neděje. 

Část mouky zamíchejte do nasekaných datlí, vlašských ořechů, dýňových semínek, cedrátové kandované kůry, rozinek. Kypřící prášek zamíchejte do zbytku mouky. Do tuku ručně zamíchejte nahrubo nastrouhané jablko, dále zamíchejte ořechy a sušené ovoce. Nakonec zamíchejte zbytek mouky. Těsto rozdělte do 8 ks košíčků. Můžete muffin ozdobit ořechy a dýňovými semínky. 

Pečte na 170 °C  asi 30 minut.