Meruňkové řezy

Meruňkové řezy

16 ks

 16 ks
Mandlové těsto: 14 cm 1 plát 
Bílky 100 g
Cukr krupice85 g
Mandlový prášek85g
Moučkový cukr50 g
Mouka hladká25 g
  
Pečená meruňka 
Čerstvé meruňky300 g
Cukr krupice12 g
Máslo 10 g

postup: mandlové těsto: vyšlehejte bílky s cukrem. Připravte si směs cukru moučky, mandlové moučky a mouky. Směs zamíchejte do vyšlehaných bílků. Rozmažte na plát a pečte na 200 °C asi 11 minut.

postup: pečená meruňka: omyté a rozkrojené meruňky smíchejte s cukrem. Dejte do gastronádoby. Přidejte kousky másla. Pečte na 200 °C po dobu 10 minut. Pečené meruňky rozdělte na mandlové těsto.

Jogurtový mousse 
želatina4 ks
Cukr moučka20 g
Vyšlehaná smetana200 g
Jogurt 250 g

postup: do jogurtu zamíchejte cukr moučku a nabobtnanou nahřátou želatinu. Nakonec zamíchejte vyšlehanou šlehačku. Zalijte ráfek.

Meruňkové coulis  
Meruňkové pyré225 g 
Citrónová šťáva45 g 
Cukr krupice37 g 
Pektin 4 g 
   
   
Poleva: meruňkové pyré140 g 
Cukr krupice80 g 
Želatina plátková3 ks 
Voda 100 g 

postup: meruňkové coulis: převařte meruňkové pyré s citrónovou šťávou. Přimíchejte pektin s cukrem a vařte 1 minutu. Odstavte. Vylijte do ráfku nechte zatuhnout a proložte s coulis dort.

postup: poleva meruňková: převařte meruňkové pyré s cukrem. Zamíchejte nabobtnanou želatinu bez vody. Až bude mít poleva 30 °C zalijte dort.